Wie zijn wij – contact

Voor tips en vragen kun je ons bereiken via e-mail werkgroepuitdedroom@gmail.com

 

Monica Pellegrino, jobcoach voor jongeren met gedrags-en leerstoornissen

Martin Nijssen, Onderzoeker GGZ, universitair geschoold.

Maringka Wayangskaya, mensenrechtenactiviste

Trix van Avermaete, ervaringsdeskundige

Josseline Tolhoek, ervaringsdeskundige

Linda Geldof, lerares

Ad van Sluijs, ervaringsdeskundige

Marc Schelfhout, ervaringsdeskundige

A.S. ervaringsdeskundige

Wilbert Vos, ervaringsdeskundige

Tiffany, fotograaf

 

Advertisements

9 thoughts on “Wie zijn wij – contact

 1. beste monica,
  hierbij wat brainwaves/tips. m.i. wordt het de hoogste tijd om het werk van jouw werkgroep weer eens nationaal te promoten. bij websites is het belangrijkste het vinden ervan en mensen (jong t/m oud) zoeken meestal op bekende en logische woorden. zoeken op uit de droom doet niemand die wat wil weten over de schending van de mensenrechten binnen de ggz muren. Het meest populaire / gangbare woord blijft toch op dit gebied mensenrechten / human rigts en omdat het op NL gaat zou je de website kunnen zetten op de naam mensenrechten / human rights NL sector psychiatrie. Volgens mij wordt dan de website 1000 x sneller gevonden.

  Dan de reactie plek. die is nu moeilijk te vinden. Volgens mij moet deze plek ergens gelijk bovenaan op de pagina staan en dan tweetalig. NL en ENG en als dat mogelijk is rubriceer gelijk reacties . daar bedoel ik mee laat mensen gelijk aangeven of ze een ernstig voorval willen melden (1) , of ze suggesties hebben om de psychiatrie te verbeteren of te reorganiseren (2) en of ze lid of sympathisant willen worden en dat ze dan bijv. elk kwartaal een mail krijgen met de voornaamste resultaten door ons bereikt dat kwartaal.

  nog een heel belangrijk punt m.i. kun je iets maken waarin je laat weten dat wij erg verbaasd dat Amnesty NL zich decennia lang druk maakt om schending van mensenrechten heel ver weg , wat we toch niet kunnen controleren of hun verhaal waar is, maar dat ze mega schendingen van de mensenrechten in eigen land prima vinden , er nog nooit in hun bestaan er vol tegen aan gegaan zijn om de BOPZ van tafel te vegen. Hoeveel slachtoffers heeft deze wet intussen gemaakt. Hoeveel Nederlanders zijn door deze wet hun hele leven kapot, getraumatiseerd of pleegden zelfmoord? Mogelijk duizenden en heeft Amnesty NL dan een excuus om zo slap te opereren? Zelf vind ik Amnesty helemaal niets meer voorstellen en heb daarom onlangs mijn lidmaatschap opgezegd, ook omdat ik hoop te emigreren, maar ik vind het een ballen club geworden. er bestaat GEEN EXCUUS om horror in NL te tolereren.

  Meld svp ook van de nieuwe EU mensenrechten organisatie RIVIEWE deze letters staan voor Rescue Innocent Victims in East & West Europe en heeft als doelgroepen de Roma in OE en ggz patiënten in WE. RIVIEWE heeft tevens de klank betekenis van REVIEW wat betekent een zaak opnieuw onderzoeken en dat is wat klachten enz rond psychiatrie wel nodig en je mag er best bij schrijven en dat ook zo promoten dat de europese beweging RIVIEWE bestaande uit mensenrechten juristen en activisten nu juist is ontstaan omdat Amnesty International maar mondjes maat actie voert en handtekeningen acties in heel Europa opzet om de walgelijke onderdrukking en uitbuiting van miljoenen Roma in Oost te stoppen en de mishandelingen en horror toestanden in met name NL psychiatrie al jaren wegkijkt , er geen flikker aan doet, dus eigenlijk een soort verhaal Amnesty faallt compleet voor wat betreft eigen continent Europa en ik denk dat zo’n pr zowel pers als Amnesty doet gaan reageren en als dat moment aanbreekt ,hebben we gelijk de volle aandacht van de media voor de horror binnen ggz NL. Wat vindt je van deze strategie?

  heijmen

  Like

  1. Heimen, goede strategie. Er vind veel horror plaats, het staat gewoon in de krant. Ik heb een blog; ggzfacts.wordpress.com daar staat een boel horror op, gewoon uit geaccepteerde dagbladen.

   Met een actie met/tegen Amnesty wil ik wel meegaan, kunnen we een boel publiciteit mee krijgen.

   Doe je de groeten aan Monica? gr Martin Nijssen

   Like

 2. beste monica

  nog iets. de openingspagina vind ik tof zo laten . heel goed gerubriceerd
  wel zou ik een info ergens maken over de foto en het motto
  de mensen onder ons, jongeren en jong werkenden zegt maarten luther king nog maar weinig en zijn wereldberoemd geworden woorden evenmin. dat doe jij prima , ergens daarover een info wie is die man op de foto en waarom I have a dream. dan wordt het pakkingseffect van de website denk ik sterker. mee eens ?

  Like

 3. bijna bedtijd monica
  maar last maar zeker niet least

  in de rubriek alternatieven voor dwang mag de oost europese wijze, simpele, goedkope, dwangloze oplossing voor agressieve personen of andere tijdelijk door het lint gaande mensen NIET ontbreken Monica. een duizenden oude jaren oplossing die zelfs nu nog door miljoenen ouders wereldwijd wordt toegepast met erg driftige kinderen: bij hun oor pakken buiten in de tuin of erf zetten en ga jij daar maar eens afkoelen en als je rustig bent kun je weer binnen komen . In OE met ggz lui > politie komt. links en rechts een handboei – politietaxi naar binnenplaats PAAZ afdeling dichtsbijzijnde ziekenhuis, op de ggz binnenplaats, van 5 x 5 met abri en tier en sla maar zo veel als je wilt, regent het ga je onder het afdakje zitten en hoeveel uren het duurt hangt af van man of vrouw en conditie maar niemand houdt het vol langer dan 4 uren te tieren, ze worden vanzelf moet en zakken ineen > dan 2 broeders met brancard en wordt op zaal gelegd en na uren slapen door de uitputiing weten ze soms de volgende dag nauwelijks wat er gebeurd is.Deze eeuwenoude methode levert NL een bezuiniging op van miljoenen denk ik en het aller belangrijkste > het is een natuurlijke, vreedzame oplossing en beschadigd niemand voor de rest van zijn / haar leven

  mee eens dat we deze oplossing gaan promoten in NL en richting politiek , dat is jouw specialisatie , dus svp promoot deze oplossing Monica.

  Like

 4. monica,

  er schiet mij nog iets te binnen.
  mijn mailbox joshua.roma is al weken geblokkeerd van buitenaf
  daarom communiceer ik via mijn zzp rechtspersoon holy city celebrations, maar op het oude mail adres van de tijd dat we alleen in goes actief waren.
  dus communiceer met met via feesten en niet roma want alles wat de afgelopen weken bij roma in de mailbox binnenkwam , heb ik dus niet gezien.

  Like

 5. Monica! Wat goed om te zien dat je weer actief bent en hoe! Compliments met je blog. Monica is het een idee dat ik ook lid wordt van de werkgroep uit de droom? Ik zou dat graag willen, maar graag onder mijn nieuw pseudoniem: Martin Nijssen (naam van mijn moeder)…want naamsdiscriminatie als je Mohammad is gegarandeerd laatste tijd in dit land (helaas) Natuurlijk weet je wie dit schrijft: Matien uit Vledder. Ben je nummer kwijt..

  Like

  1. Hey Matien,

   Natuurlijk, is het leuk als je bij de werkgroep komt. Ik ga je naam erbij zetten. Die van je moeder dus. Nee, de naam Mohammed kun je niet gebruiken in deze tijd inderdaad. Dat zou vragen om problemen zijn.

   Welkom dus!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s